Un vot NO feminista (La Noguera 1)

Vam ser al Ple i vam presentar la moció per a la no edificació de la Plaça de la Noguera, però els vots del grup que té majoria absoluta al consistori, Junts x Cat, la van tirar enrere. Dels tres grups restants, ERC i Capgirem Vic hi van votar a favor i el PSC es va abstenir. Malgrat les sigles dels partits polítics, els vots en contra i d’abstenció no deixen de sorprendre, perquè crida l’atenció que la votació en contra de la moció fossin emesos al mateix ple que havia començat amb la lectura d’un manifest a favor del feminisme per part de les regidores. Hauria estat un vot feminista si hagués considerat alguns dels principis feministes, també els que orienten les polítiques públiques i urbanístiques:   

· Promoure espais de trobada, oberts i afavoridors de l’establiment de vincles entre les persones. La Plaça de la Noguera és un d’aquests espais.

· Frenar la privatització dels espais públics, dignificar-los i augmentar-los en la mesura del possible amb equipaments municipals i veïnals. Salvant la plaça, s’actuaria en aquesta línia.

· Preservar dintre els barris els espais que curen, pal·lien la soledat i els que l’embelleixen, fent visible la diversitat d’origen, d’edat, de gènere i cultural de les persones que s’hi mouen. La no degradació del barri passa també, doncs, per considerar i promoure la qualitat del benestar de tot el veïnat.

 · Desplaçar la garantia de seguretat que poden donar els cossos policials cap al dinamisme dels carrers i places. Tal i com diversos estudis mostren de fa temps, les persones que hi viuen o hi caminen són els millors garants de la seguretat de la comunitat.

· Escoltar, reconèixer i aprendre dels sabers de les altres, en aquest cas dels veïns i veïnes del Remei. La moció demanava reconsiderar la decisió i estudiar les possibles solucions que existeixen per a evitar l’edificació de la plaça. El vot negatiu mostra la desídia i menyspreu al què demanava la moció. 

· Defensar i sostenir els espais de vida en tant que mitiguen el patiment i l’estrès dels barris en moviment continu, amb pobresa i amb equipaments insuficients que escapcen els camins d’esperança de gent gran i jove. Amb el vot negatiu, es mostra la nul·la voluntat de transformació i millora d’un dels barris amb més densitat de població de la ciutat. 

· No posar preu a les vides. Mirar la plaça només pel preu  del sòl mostra una vegada més el pes del patriarcat en l’argumentari de les polítiques urbanístiques. 

És prou evident que el feminisme no es fa llegint manifestos, sinó amb la pràctica quotidiana, la qual inclou l’exercici en l’administració pública.   

Com que volem exercir el nostre dret de ciutadania pensant, proposant, supervisant i incidint en les polítiques que afecten les nostres vides, continuarem persistint amb esperança. I ho farem de manera col·lectiva, com a comunitat que som i que ens sentim.

Ara i en el futur, el Remei viu i viurà.

Publicado por remeireviu

Moviment veïnal del barri del Remei que lluita pels drets dels seus habitants. Exigim espais públics dignes i de qualitat. No ens toqueu les NOUS!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s