Democràcia Confinada (La Noguera 2)

Des de Remei Reviu us desitgem salut, això primer de tot. En aquests dies de confinament, apareixen sentiments ambivalents al veure que no podem estar pel que toca ara (la salut de la gent) sinó que el consistori vigatà ens obliga a centrar-nos en una reivindicació veïnal que fa més de dos anys que dura.

El passat dilluns 6 d’abril, en ple confinament de la població per l’estat d’alarma que vivim, l’equip de govern encapçalat per Anna Erra volia tractar com a punt del ple L’aprovació inicial del projecte d’adequació de l’espai públic anomenat La Noguera. Bé, això de tractar-ho com a un punt de l’ordre del dia és una manera de dir, ja que amb la majoria absoluta d’aquest grup polític es pretenia aprovar el punt sense la possibilitat de plantejar oposició per part dels veïns, ja fos al carrer o al mateix ple. Una vegada més, pretenien aprovar-ho sense escoltar els arguments del veïnat ni de ningú.

Potser diran que es va retirar el punt perquè així ho va sol·licitar l’oposició política de la cambra. Però durant la moció en contra del projecte defensat per JuntsxCat ja ens van ensenyar els mètodes matemàtics utilitzat: no els cal atendre les demandes dels partits polítics a l’oposició. Serà que el punt es va retirar de l’ordre del dia després de l’aparició d’un vídeo a les xarxes socials realitzat per Remei Reviu? Pel ressò que l’audiovisual va tenir arreu? Pel missatge de denúncia difós de manera tan clara i contundent? El cas és que quaranta-cinc minuts després de l’aparició del vídeo a les xarxes ja no hi havia punt. Ens encantaria que s’hagués retirat per la vergonya que els ha provocat tal moviment polític, però investigant i veient amb qui i com fan tractes l’equip de JuntsxCat a Vic ens mostra que de vergonya ben poca.

Malpensarem i possiblement encertarem si diem que esperaven no trobar oposició veïnal mentre volen seguir simulant que fan de Vic una ciutat a mesura humana sense comptar amb el Remei i els seus habitants. Ara no podem estar al carrer, però estem al cas dels moviments dels responsables de la gestió de la ciutat i ens hi trobaran en front, al carrer, a les xarxes i on calgui per defensar el barri i la gent que hi vivim. Un llop es pot disfressar de xaiet, però se li veu la cua. Els nostres arguments son la vostra falta de vergonya, el vostre ús de la mentida com a pilar en l’argumentació l’aliment a les nostres raons. No comptar amb el veïnat també és un bon exemple de com és la vostra pràctica democràtica.

El Remei Reviu i viurà.

Publicado por remeireviu

Moviment veïnal del barri del Remei que lluita pels drets dels seus habitants. Exigim espais públics dignes i de qualitat. No ens toqueu les NOUS!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s