ACTIVITATS

Alerta Roja
20 de setembre del 2020

Alerta Roja és una acció de protesta que vam dur a terme el diumenge 20 de setembre, als balcons de dos pisos del Passeig de la Generalitat, davant de la plaça de la Noguera, juntament amb el col·lectiu La Clota Vic.
A Vic, es van censurar dos actes culturals autoorganitzats a peu de carrer sota amenaça de multa. Mentrestant, l’Ajuntament de Vic organitzava els seus actes en motiu del Mercat de Música Viva de Vic al centre de la ciutat i al Parc Balmes.
Per aquest motiu, ens vam unir per portar la cultura al barri, desde els balcons.
No estem disposades a sentir-nos presionades sota amanaces. Reclamem una cultura segura i SENSE CENSURA. Això és una vulneració dels drets fonamentals de reunió pública.
Seguirem reclamant els espais públics com espais culturals de cohesió social, salut comunitària, convivència i gestió ciutadana.🌿✊🏻 Companys de lluita @laclotavic 

Joc cooperatiu amb material reciclat
20 de setembre del 2020

«Fa dies que miro la plaça des de la finestra: la manera com la gent l’habita, quins espais fan servir, quins espais han estat pre-dissenyats i quins altres són flexibles. També he explorat els diferents moments del dia, a quines hores arriba la gent a la plaça, com interactuen entre elles i de quina manera es relacionen.»
Aquest és l’escrit que va llegir una veïna a una assemblea oberta.
A partir d’aquí, es va debatre sobre la manca d’elements moldejables i flexibles que provoquin la interacció. Es va proposar un projecte que va tenir lloc el passat diumenge durant l’acció de protesta a la Plaça de la Noguera:
– Veïns i veïnes es van organitzar per aplegar caixes reutilitzables de botigues del barri i parades del mercat del diumenge. El motiu va ser intervenir a la plaça i generar un espai efímer de cohesió a través de la interacció.
Nens i nenes van experimentar creant el seu propi espai de joc i relacionant-se entre ells.
I el més bonic: aquests elements ara formen part de la plaça per tal que la mainada els pugui utilitzar al seu gust!

Remei Truc
7 d’agost del 2020

Remei Truc, és una activitat organitzada per Joves del Remei, de l’Associació de veïns i veïnes del Remei. «Si al Remei no arriba el VicTroc, «doncs farem el Truc» Així ho han defensat els Joves del Remei, que ens van convidar, divendres, a passar una estona agradable a la plaça de la Noguera amb una programació de circ, música i humor de qualitat! Una vegada més, la Noguera es planta com a epicentre de l’art i la cultura al barri. 

Per què plora la Noguera?
7 d’agost del 2020

Un degoteig que mai no cesa… De comentaris, d’opinions, de sensacions… Tenim un barri viu i això ningú no ho pot negar. Sinó, mireu les llàgrimes que van penjar els veïns i veïnes a la dinàmica participativa que vam crear a la cartellera de la plaça de la Noguera. Per què plora la plaça?
👉🏽»Perquè vol que els nens, els joves i els més grans hi puguin venir a jugar, a veure un espectacle o a seure en un banc i fer la xerrada amb els amics»
👉🏿»Perquè vol més llocs per bicis i més arbres»
👉🏻»Perquè li ha entrat una brossa a l’ull i es diu Anna Erra»
👉🏽»Perquè vol companyia»
👉🏼»Perquè vol respirar, vol espai al barri i no ciutadans amuntegats, SOS!»
👉🏿»Perquè s’ha adonat que no vol morir, encara li queden molts moments per viure»

Arrel Quadrada a La Clota Vic
31 de juliol del 2020

VISCA LA REPÚBLICA INDEPENDENT DEL REMEI!!!🙌🏻
Obrers acordonant una plaça pública, Casa Tarradellas comprant la plaça de la Noguera, Anna Erra venent la ciutat de Vic i un ple de l’Ajuntament despistat que aprova dictàmens per inèrcia… davant aquestes situacions deplorables (i molt reals), divendres 31 de juliol Remei Reviu va proclamar la INDEPENDÈNCIA del Remei durant l’Arrel Quadrada de @laclotavic .
Gràcies a @laclotavic i @acvic_centre_art per convidar-nos, als artistes per compartir escenari, i a tot el públic per rebre’ns amb somriures! Ens seguirem veient als carrers, defensant la Plaça de la Noguera i denunciant els abusos del Consistori Vigatà.

Vic, sit and talk!

Jornada Antiracista al Barri del Remei
25 de juliol del 2020

Pintada de murals a la plaça de la Noguera, manifestació pel barri i homenatge als treballadors morts al riu Gurri durant els aiguats de l’abril. Col·laboració amb UCFR Osona, Càrnies en Lluita, Joventuts Llibertàries, Black Lives Matter, Arran Vic, La COS

Jornada Feminista 8M
8 de març del 2020

Activitat organitzada pel comitè de Vaga d’Osona i el Lluçanès.
Un centenar de dones van fer possible una bonica jornada a la Noguera. No tenim paraules per descriure l’ambient que hi va haver, emocionant i molt empoderador. I el millor? En queden records a les parets que ens empenyen a seguir lluitant per conservar la plaça de les veïnes. Ni els cossos ni els barris són territori de conquesta!✊🏼💜 Per elles, pel barri i per seguir cuidant-nos les unes a les altres.
Activitats que es van dur a terme: mural participatiu, taller de pancartes, dinar col.lectiu i glossadores.

Acció participativa: Marcar el perímetre de la plaça
1 de març del 2020

Durant un matí, vam estar resseguint el perímetre del què podria acabar sent la plaça de la Noguera un cop s’hagi edificat.
Com podreu veure en les imatges, quedaria un 38% del què és ara. Ens preguntem si hi haurà lloc per encabir el parc infantil, l’escenari i la sorrera. O si hi deixaran algun banc per seure ja que sembla a ser que a l’Ajuntament no li agrada que els veïns només seguin als bancs i reposin. Segur que faran com a dalt a Vic: convertir la plaça en terrassa de bars. Sempre és millor consumir.
També ens vam trobar algunes veus que estimen que a la plaça s’hi prèn massa el sol i que els nivells de melanina ja comencen a ser excessius.
Que quedi clar que no tolerarem cap argument racista ni discriminatori que justifiqui l’edificació. La conflictivitat social no és resol edificant sinó dignificant els espais i apoderant als ciutadans de la part que els hi és pròpia. Potser no estaria gens malament que enlloc de bars i locals privats ens hi posessin uns lavabos públics, o algun equipament de qualitat.

Deriva Nocturna
28 de febrer del 2020

Activitat organitzada per Deriva Mussol.
Quins espais del Remei, públics i privats, estan en desús o en una greu situació d’abandonament? El 28 de febrer, ens vam endinsar al nostre barri per detectar i comptabilitzar-los ideant noves maneres d’habitar-los. Veïns i veïnes del barri i d’altres barris de Vic sud vam descobrir nous espais i vam proposar alternatives d’ús, com ara un jardí comunitari molt mal cuidat en el que s’hi podrien fer tota mena d’activitats!
La cohesió i víncles que podem generar entre ciutadans i ciutadanes es va tornar a demostrar, i ens va faltar temps per seguir explorant.
Un total de 19 espais que no s’utilitzen. Ara bé, la Noguera, que és l’única gran plaça del barri i la més utilitzada, ha de ser edificada. Ho permetrem?

Exposició 25 anys del Tsunami
15 de febrer del 2020

Exposició dels 25 anys dels escoltes del Tsunami. L’agrupació escolta, va instal·lar una exposició de fotografies dels seus 25 anys i van fer una projecció de vídeo que mostrava el seu recorregut durant aquests anys.

Exposició dels 25 anys dels escoltes del Tsunami. L’agrupació escolta, va instal·lar una exposició de fotografies dels seus 25 anys i van fer una projecció de vídeo que mostrava el seu recorregut durant aquests anys.

Acció Reivindicativa a la Plaça de la Noguera
16 de gener del 2020

ECLOSIÓ DE REMEI REVIU A LES XARXES SOCIALS
Remei Reviu actua, per primera vegada, amb una acció reivindicativa a la Plaça de la Noguera.
El barri està en venda i no ho podem permetre. Amb aquesta acció hem volgut visibilitzar la problemàtica de la manca d’espais comuns al barri. La plaça de la Noguera ha esdevingut un punt de trobada i cohesió social, molt necessari en un barri de més de 7000 habitants. Recentment ens han confirmat l’edificació d’un bloc de pisos que significarà la pèrdua de l’última plaça gran que ens queda.